GAME GUIDE

78,2% τσιμέντο + 19,5% άσφαλτος + 2,3% πράσινο =

SALONICOPOLY

GAME GUIDE

Η πόλη με το λιγότερο πράσινο, το περισσότερο νέφος

αλλά και τους μοναδικούς πειρατές της παραλιακής

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη υπό πολιορκία. Απειλείται από στεριά, θάλασσα και αέρα και εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια σε ένα άκρως υποβαθμισμένο οικοσύστημα. Είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα στο νέφος, στο θόρυβο, στο μποτιλιάρισμα, στο λιγότερο πράσινο και φυσικά διαθέτει τους λιγότερους ποδηλατόδρομους. Περισσοτερες από 250 μέρες το χρόνο τα αιωρούμενα σωματίδια βρίσκονται τρεις φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια της Ε.Ε., και αντιστοιχούν 2,5 τ.μ. πράσινο ανά κάτοικο, συμπεριλαμβανομένου και του περιαστικού δάσους Σέιχ Σου, όταν οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις άνω του ενός εκ. κατοίκων διαθέτουν πάνω από 10 τ.μ. πράσινο ανά κάτοικο. Επιπλέον, τα τελευταία δέκα χρόνια οι χώροι πρασίνου έχουν μειωθεί κατά 30%, ενώ τα Ι.Χ. έχουν διπλασιαστεί και σε λίγα χρόνια θα αντιστοιχούν δυο Ι.Χ. για κάθε τρεις κατοίκους. Η κατεύθυνση είναι σαφής: ενίσχυση της αυτοκίνησης, απομύζηση κέρδους με κάθε μέσο από τους δημόσιους χώρους και καμία περιβαλλοντική πολιτική.

Τώρα μπορείς να συμβάλεις και εσύ στην καπιταλιστική ανάπτυξη της πόλης. Γίνε αδίστακτος διαπλεκόμενος εργολάβος μεγάλων έργων, και παίξε την salonicopoly με πάθος για καταστροφή των δημόσιων χώρων, λεηλάτησε τους φυσικούς πόρους, ενίσχυσε τη χρήση του Ι.Χ., τσιμεντοποίησε τα πάρκα, τις λίμνες, τις παραλίες και θα είσαι ο μεγάλος νικητής.

Καλή επιτυχία,

και να προσέχεις τους πειρατές!

ΚΑΝΟΝΕΣ

1) Όλοι οι παίκτες είναι μεγαλοεργολάβοι και ξεκινούν από τη θέση GO με αρχικό κεφάλαιο 120 carbon. Το Carbon είναι η οικονομική αξία που έχει στο χρηματιστήριο ρύπων το CO2 που εκπέμπεται για την κατασκευή και λειτουργία του έργου. Είναι δηλαδή το χρηματικό πόσο που καταβάλει ο εργολάβος για να αγοράσει το δικαίωμα να ρυπαίνει. Τα carbon που περισσεύουν βρίσκονται στην τράπεζα ρύπων.

2) Κάθε εργολάβος που πέφτει σε ένα έργο, μπορεί να το αγοράσει. Κάθε φορά που ξαναπέφτει σε ιδιοκτησία του, ο εργολάβος μπορεί να επενδύσει. Κάθε νέα επένδυση κοστίζει όσο η αρχική αξία του έργου. Μπορεί να κάνει έως 3 επενδύσεις σε κάθε έργο.

3) Kάθε φορά που πέφτει ένας εργολάβος σε έργο αντιπάλου πληρώνει το 1/5 της συνολικής επένδυσης (παράδειγμα νο1: εάν κάποιος εργολάβος έχει αγοράσει την ΔΕΘ έχει πλειρώσει 40 carbon, εάν λοιπόν πέσει κάποιος αντίπαλος στην ΔΕΘ θα πληρώσει στον ιδιοκτήτη το 1/5 της αγοράς δηλαδή 8 carbon, παράδειγμα νο2: εάν κάποιος έχει αγοράσει το λιμάνι και έχει πραγμα-τοποιήσει και τις 3 επενδύσεις – επεκτάσεις θα έχει πληρώσει συνολικά 120 carbon, εάν λοιπόν πέσει κάποιος αντίπαλος πάνω στο λιμάνι θα πρέπει να αποδώσει στον ιδιοκτήτη το 1/5 της συνολικής επένδυσης δηλαδή 24 carbon).

4) Κάρτες Salonicopoly: κάθε φορά που πέφτει κάποιος σε τετράγωνο salonicopoly, σηκώνει μια από τις κάρτες με το ίδιο όνομα και ακολουθεί τις εντολές. Το πόσο των προστίμων που πληρώνει πηγαίνει στη salonicopoly bank. Αν χάσει ένα έργο του, αυτό μένει ελεύθερο για να ξαναγοραστεί.

5) Φυλακή: κάθε φορά που πέφτει κάποιος στο τετράγωνο go to jail, οδηγείται αυτόματα στην φυλακή. Για να βγει πρέπει να πληρώσει 30 carbon εγγύηση ή να περιμένει τρεις γύρους, οπότε και αφήνεται ελεύθερος.

6) Εάν ο εργολάβος δεν έχει να πληρώσει, ξεπουλάει τα έργα και τις επενδύσεις του σε πλειστηριασμό με τους άλλους εργολάβους. Εάν τα χάσει όλα, αποβάλλεται από το παιχνίδι.

7) Η αφετηρία Go είναι μια σπασμένη τράπεζα ρύπων. Αν την προσπεράσεις παίρνεις 5 carbon απο την τράπεζα ρύπων, εάν πέσεις επάνω της πληρώνεις πρόστιμο 5 carbon στην salonicopoly bank.

8) DOUBLE PARKING, οποίος πέσει πάνω στο τετράγωνο “διπλοπαρκάρισμα” επιβραβεύεται και παίρνει ό,τι ποσό έχει συγκεντρωθεί από τις πληρωμές προστίμων στη salonicopoly bank.

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “GAME GUIDE”

  1. Δηλαδή πχ αν πέσεις πανω στους Πειρατες της Παραλιακής χάνεις και τις επενδύσεις σου και το έργο ?

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: